top of page
IMG_0920.JPG
Andreas square.jpg

Hjælp til hjemløse og udsatte

Jeppe Carlsen

På Mjølnersvej 6 har vi igennem de sidste år lejet kontorlokale ud til Hjælp til Hjemløse, som kører ud fra kirkens bygning, når de tager ud for at hjælpe hjemløse og udsatte. Derudover samler vi fast ind til projektet, og mange ÅVM’ere har været med som frivillige. 


Vi har derfor også bedt Jeppe Carlsen, der er ansat i organisationen og medlem i ÅVM, om at skrive en hilsen til vores årsrapport. Den kommer her: 


Et slogan lyder noget i retning af: ”Hos os er vi ikke mange, vi er én + én + én + én + én + én + én........” 

Nogenlunde sådan kan vi også beskrive vores arbejde. Vi hjælper én ad gangen, og vi gør en forskel for lige præcis dén ene person, som vi hjælper den dag. 


Derfor er det også så nemt at blive frivillig og føle, at man reelt gør en forskel allerede første gang, man er med. Så dette er en invitation, til at tage med næste gang du ser et opslag på kirkens Facebook-side. 


Her kan du læse fra Cecilie og Ida, som har været med dette efterår: 


”Hjælp til hjemløse er et kendt ansigt ved bosteder, af medarbejdere hos kommunen, af brugere og i gadebilledet generelt. Det er tydeligt, at foreningen bliver mødt med samme imødekommenhed og varme, som de selv signalerer. 


Hjælp til Hjemløse er en forening fyldt med kærlighed i bred forstand. De forstår at værne om den enkeltes værdighed, de fratager ikke den enkeltes selvstændighed, men træder nænsomt til og påtager sig rollen som ”den ekstra familie borgerne ikke har”. De ser og møder det enkelte menneske i øjenhøjde og sørger for, at den enkelte bidrager med det, de kan, med støtte fra Hjælp til Hjemløse og i samarbejde med eventuelle kommunale medarbejdere. 


Selv har vi med stor glæde deltaget i en flytteopgave. Vi blev mødt med åbne arme og stor taknemmelighed. Vi var begge ”flyvende” efterfølgende over hvor relativt lille indsats, vi bidrog med, og hvor stor glæde og taknemmelighed det medfødte. Der var simpelthen noget enormt tilfredsstillende ved at træde ind og hjælpe med praktiske gøremål. og så fik vi dagens motion på tilfredsstillende vis. 


Vi kan i den grad anbefale at blive frivillig. Det  giver plus på flere parametre – det vi bidrager med for det enkelte menneske, men også  for ens eget selvbillede." 


Derudover så har frivillige og ansatte det seneste år været på gaden ca. 150 gange, delt mad og tøj ud til næsten lige så mange, åbnet genbrugsbutik nr. 4 og vigtigst af alt: været et smilende og imødekommende medmenneske for flere hundrede udsatte mennesker i vores by :) ❤️

 

_MG_4195.jpg
bottom of page