top of page
IMG_0920.JPG
Andreas square.jpg

Hjælp til ukrainske flygtninge

David Viftrup

I slutningen af marts brød krigen ud i Ukraine, hvilket medførte en stor bølge af flygtninge fra Ukraine, der strømmede til resten af Europa, herunder Danmark. 


I Aarhus knoklede kommunen med at finde husly til alle de flygtninge, der landede her, og sikre, at de fik mad, og penge til at kunne klare sig. En del af løsningen blev at invitere frivillige organisationer til at hjælpe med at bespise mellem 120-150 flygtninge hver dag på frivilligcenteret i midtbyen. 


I Aarhus Valgmenighed blev det vores primære tilgang til at hjælpe. 15 gange sørgede vi for mad til alle 120-150 personer, og mange frivillige fra ÅVM var med til at servere maden og flere gange også lave maden. ca. 20-25 personer var med til at servere i løbet af foråret. Vi fik lavet en aftale med slagteren i Åbyhøj til en meget lav pris, hvilket gjorde det nemmere at få maden tilberedt. 


Kollekter 

I løbet af foråret samlede vi flere gange ind til fortsat at kunne levere mad og hjælpe på andre måder. Herunder støttede vi en bus med flere ÅVM’ere, der kørte til den ukrainske grænse og hentede flygtninge til Danmark. I alt har vi indsamlet 68.602 kroner. 


Tak for alles bidrag til at hjælpe. Enten med praktisk hjælp eller økonomi. 


Som sidegevinst til, at de ukrainske flygtninge fik hjælp, har vores støtte på frivilligcentret på en ny måde åbnet dørene til samspil med kommune og andre aktører. Før havde de ikke hørt om Aarhus Valgmenighed, men nu oplevede de, at vi var med, og bidrog til den fælles løsning. Det har givet en rigtig god respons og gode samtaler. 


Kirkernes sociale arbejde 

I kirkernes sociale arbejde, som ÅVM er en del af, har vi også oplevet at blive trukket med ind i konkrete arbejdsgrupper, som er skabt af kommunen sammen med de store nødhjælpsorganisationer, som Røde Kors og Kirkens Korshær, med det formål at finde gode løsninger og koordinere indsatsen. 


Det er super spændende at opleve, hvordan dørene er åbne for samspil med dem.

 

_MG_4195.jpg
bottom of page